Monday, June 13, 2011

~O . M . G~


Salam~

sedang menahan keperitan rongga tekak yg memeritkn sambil nonton channel AFC kt estro, aku bergegas ke jendela tatkala mendegar keriuhan nun di bwh sane (al maklum la, tinggal di awangan kn). . .ramai btol jiran tetangga yg berkumpul kt bwh~(duh!!apekah??)

O.M.G~
mama, ada jentera bomba kt bwh. . .
(heart beat kencang bagai nk rak cz aku ingt ada kebkrn ape ke. . .)
ketuk bilik mama, mama tenga solat~
aku pn pggl la teah n dik da dtg tgk~
tiba2 di pintu rumahku~

ting tong. . .ting tong~
door bell bunyik. . .
O.M.G~

memg da kebiasaan kalu ada org tekan loceng kami adeq bradeq akan berlari masuk bilik. . .hehehe~
pakai tudung mls n mengenakan sweater di bdn aku pn jenguk kt lubang thru da thick door~
O.M.G~
mama, BOMBA datanggggg!!!
oppsss~mama xsuda solat lg. . .
okei2, aku la yg kena buka pintu kn. . .

aku selak kecik je pintu~

aku: ye cik, ade ape??
bomba: umah neyh ada kucin ke kt tgkap tue??
(dlm pale aku. . .bile masa plak kitaorg ada bela haiwan peliharaan neyh)
aku:erkk??xde pn cik~(dgn muka bena-tak-bena dan mengundang sengih di bibir inche bomba itu. Teruk sgt ka ekspresi muka aku inche oii??huhu~malu!!)
bomba:ada org tepon kate ada kucin kat aircond rumah, ye ke??bule kami masuk??
aku:sat ea inche~sat naa. . .
(aku pn trus pggl mama yg dlm kain sembhyg lg~mama pn bergegas la klua n ckp dgn inche2 bomba berkenaan)

aku da blah da sebab suda malu di situ~dengan bilik yg agk berserabut cz teah duk buat homework yg berseni itu, aku pun redha je la inche bomba nk masuk untuk selamatkan kucintersebut melalui tgkap bilik~

perasaan terkejut-cuak-malu-sakit tekak-kelakar semua bercmpur baur. . .
dlm 10minit, misi selamatkn kucin tersepit di aircond pn berjaya~HAMDALLAH. . .
aiyaaaaa~mana la kami nk prasan ade kucing kat tingkat 3 neyh. . .kat aircond luar rumah plak tue. . .choiiii~hilg da mood tengok Emmanuel Stroobant masak. . .huhu~

sekian~
nasib baek xde pape. . .

baru ak tawu yg walau nk selamatkn kucin skali pn, jentera bomba yg besaq tue depa bw ea. . .ermmm~


Nikon: gmbq yg sempat disnap~


Nokia C6: misi slamatkn kucin


6 comments:

athirah mddesa said...

fuhhhh kucing

SYAZWANI SAJIRI WAN said...

memg fiuuhhh~

mIra said...

hahahahahhaa....=D

mynamealia said...

haha. ingatkan sal ape td..hai kak wan! hehe :P

I aM mE said...

hahah~~ kucing siapakah? kucin ain ke? our 6-3-3 history=bomba pnh masuk utk selamatkan kucin!! toink2~~ kah3~~ sapa yg buat laporan? cm efisien je inche2 bomba tu~~

SYAZWANI SAJIRI WAN said...

miraaaee>>amboiii!!galak gelak naaa. . .kah3~

alia>>kucin pny pasal~hehe. . .hai kak ya!!

mimi>>xde owner pny kucin~xtaw sape yg tepon. . .yg pastinya jiran yg prihatin la~hehe. . .