Monday, October 31, 2011

~PENGHUJUNG~Salam.

Pejam celik pejam celik, berlabuh sudah tirai Oktober 2011. Hari terakhir Oktober, aku coretkan sedikit kata2 di sini bg bacaanku pada masa hadapan. Mungkin ini hari terakhir, xsiapa tahu~

Mahu hampir sebulan tidak membaharukan penulisanku, hny sekadar alakad. Ternyata diri sibuk. Sibuk dengan hal duniawi yg tidak pernah putus tiba. Moga diri dilindungi~

Mengenang kembali sebulan yang lalu, banyak perkara yang dapat aku selesaikan dengan izinNYA, aku sgtlah bersyukur. Tiada kata dpt diungkapkan, melainkan mencuba dan terus mencuba menjadi lebih baik. Moga diperkenankan.

Senarai perkara yg telah terjadi semester ini:
FESIS '11-done
Karnival Sukan-done
UAK-done
ING-done
Amali sana-sini-done
Folio sini-sana-done
Hari terbuka-done
Muktamar-done(amanah dan tggungjwb lain menanti. . .redhailah diriku ini ya KHALIQ)

Dan, kini tiba pula ke acara grand finalenya. FINAL EXAM lah!!moga dipermudahkan segalanya~


Menjadi seorang insan di bumi pinjaman ini memerlukan kesabaran serta kewarasan yang maksimum. Dengan izinNYA, dapatlah kita lalui dengan sebaik mungkin. Segala yang dtg dan pergi hanya dengan ketentuanNYA. Janganlah kita sesekali mengabaikan suruhan MAHA PENCIPTA. Waktu yang diberi bukanlah untuk dikejar tetapi seiringlah dengan waktu atau biarkan diri mendahului waktu kerna segala yang terjadi akan dihitung di sana kelak.
Ayuh menginsafi diri dan kembali kepadaNYA. Jangan hanya mendongak ke langit kerna kita juga perlu menjenguk ke bumi.Merenung dan memuji kebesaran ILAHI adalah suatu ibadah yang jarang kita ingati.
SELAMAT BERAMAL DIRI! SELAMAT BERAMAL SEMUA~No comments: